top of page

València, Califòrnia València, Espanya

—Propera parada: Algemesí —va dir la veu de la megafonia del tren. Mentre recollia la maleta i el meu violí, vaig pensar en quan rar pronuncien la paraula «Algemesí», amb aquesta «ge» forta. A Califòrnia, no parlen castellà així.


Però, ja no hi era a Califòrnia, estava a Algemesí, València, per primera vegada. És clar, hi haurà coses diferents. Exactament quines serien? no tenia ni idea, ni de les grates sorpreses que anava a rebre.

Per citar alguns exemples, parlem de València. El seu clima mediterrani d'una mitjana de 17 ° C, és a dir, 63 ° F, és perfecte per a conrear tarongers, verdures, i uns vins excel·lents. Tot i que els espanyols van conquerir la terra fa més de dos-cents anys, ara, l'anglès és l'idioma principal. La CNN considera un dels cent millors llocs per viure dels Estats Units. A més, posseeix un dels parcs d'atraccions més espectaculars, el Six Flags. Em refereixo a la València de Califòrnia, és clar. Els dos són iguals però diferents.

Vaig eixir del tren, era un dia gris d'hivern. Feia fred, però no un fred com el de la neu de les muntanyes de Califòrnia d'on jo havia eixit el dia anterior. Anava a Algemesí a treballar com a professora d'anglès i estava emocionada de tenir la meva nova llar al centre d'Algemesí. Aviat, coneixeria als meus nous estudiants. Però de moment, abans de començar el col·legi, tenia temps per explorar el meu nou món.

Comparteix les meves perspectives de Califòrnia en aquesta columna mentre visc i explore aquest nou, per a mi, mediterrani. Et convide a participar en aquesta aventura: envieu-me les vostres preguntes i perspectives. No tindré respostes, no crec en elles. Una resposta significa un fi, millor seria seguir aprenent reflexionant i explorant.

6 views0 comments
bottom of page